|
Jakie macie doświadczenia z programami do nauki języka
|
|
22-01-2010, 13:55
|
|||
|
|||
|
Jakie macie doświadczenia z programami do nauki języka
Chciałabym zapytać czy i jeśli tak to jakich programów do nauki angielskiego używacie, jakie są Wasze doświadczenia z nimi. Czy możliwa jest nauka tylko w oparciu o program? Zapraszam do dyskusji
Angielski Darmowe konwersacje po angielsku |
|||
|
22-01-2010, 15:12
|
|||
|
|||
|
RE: Jakie macie doświadczenia z programami do nauki języka
ja przerobiłem kilka programów zarówno trial jakiś profesjonalnych jak i tych "super najlepszych promowanych w gazetach" ... żaden program nawet z ćwiczeniami, powtarzaniem, analizatorem głosu itp itd nie nauczył mnie tyle co oglądanie filmów bez napisów czy korzystania z anglojęzycznych stron, grania w angielskie gry... praktyka i "życie" to najlepszy nauczyciel a nie jakieś programy.
Najlepszą szkołą angielskiego było dla mnie to, gdy podczas pewnego wyjazdu na tydzień miałem pod swoją opieką 2 dziewczyny z Rumunii i rozmawialiśmy tylko po angielsku (chociaż uczyłem się rumuńskich piosenek - na prawdę polecam ) ... wyszło wtedy jak wygląda program szkolenia językowego w kraju jakim jest Rumunia a w Polsce... dziewczyny o kilka lat ode mnie młodsze śmigały biegle, gdy ja jąkałem się co chwilę szukając słowa na zastępstwo ![]() dla mniej ambitnych pozostaje przed snem wkładanie słownika pod poduszkę
Człowiek nie jest ani aniołem, ani bydlęciem, nieszczęście w tym, iż kto chce być aniołem, bywa bydlęciem. Blaise Pascal |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jakie radio samochodowe? | chotek | 1 | 1,036 |
24-03-2007 17:18 Ostatni post: cyco |
|
| Jakie s?uchawki z mikrofonem?? | chotek | 7 | 1,356 |
22-03-2007 08:56 Ostatni post: Warzyw |
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

- na prawdę polecam ) ... wyszło wtedy jak wygląda program szkolenia językowego w kraju jakim jest Rumunia a w Polsce... dziewczyny o kilka lat ode mnie młodsze śmigały biegle, gdy ja jąkałem się co chwilę szukając słowa na zastępstwo