Nie jesteś zalogowany lub zarejestrowany na forum. Proszę zaloguj się lub zarejestruj się aby w pełni korzystać z zawartości forum ...

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie macie doświadczenia z programami do nauki języka
22-01-2010, 13:55
Jakie macie doświadczenia z programami do nauki języka
Chciałabym zapytać czy i jeśli tak to jakich programów do nauki angielskiego używacie, jakie są Wasze doświadczenia z nimi. Czy możliwa jest nauka tylko w oparciu o program? Zapraszam do dyskusji

Angielski
Darmowe konwersacje po angielsku
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post Internet Explorer Winows Vista
22-01-2010, 15:12
RE: Jakie macie doświadczenia z programami do nauki języka
ja przerobiłem kilka programów zarówno trial jakiś profesjonalnych jak i tych "super najlepszych promowanych w gazetach" ... żaden program nawet z ćwiczeniami, powtarzaniem, analizatorem głosu itp itd nie nauczył mnie tyle co oglądanie filmów bez napisów czy korzystania z anglojęzycznych stron, grania w angielskie gry... praktyka i "życie" to najlepszy nauczyciel a nie jakieś programy.
Najlepszą szkołą angielskiego było dla mnie to, gdy podczas pewnego wyjazdu na tydzień miałem pod swoją opieką 2 dziewczyny z Rumunii i rozmawialiśmy tylko po angielsku (chociaż uczyłem się rumuńskich piosenekSmile - na prawdę polecam ) ... wyszło wtedy jak wygląda program szkolenia językowego w kraju jakim jest Rumunia a w Polsce... dziewczyny o kilka lat ode mnie młodsze śmigały biegle, gdy ja jąkałem się co chwilę szukając słowa na zastępstwo Wink

dla mniej ambitnych pozostaje przed snem wkładanie słownika pod poduszkę Wink

Człowiek nie jest ani aniołem, ani bydlęciem, nieszczęście w tym, iż kto chce być aniołem, bywa bydlęciem. Blaise Pascal
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post Firefox Winows Vista
Odpowiedz